درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-30  |  2024-05-19  |  بروز شده در: 1403/02/30 - 02:09:4 FA | AR | PS | EN
سفر پوتین به چین برای آینده جهان تعیین‌کننده است            مذاکرات غیر مستقیم ایران و امریکا در عمان            داعش حامیان اقتصادی و ایدئولوژیک طالبان را تهدید کرد            ادامه روند اخراج اجباری مهاجر افغان از پاکستان            وحشت یونما از حمله بر گردشگران خارجی در بامیان            هشدار از احتمال باران در 16 ولایت کشور            اعمار یک مدرسه دینی با هزینه بیش از ۲۵ میلیون افغانی در بلخ            پس از 4 سال؛ راشد خان با استقبال گرم وارد کابل شد             اختلاف کشور های اروپایی در باره نحوه تعامل با چین            ایران حمله تروریستی در بامیان را محکوم کرد            اتحادیه اروپا، تایوان را به‌رسمیت نمی‌شناسد             احتمال آغاز جنگ جهانی سوم قبل از انتخابات امریکا            حادثه ترافیکی در هرات، 4 کشته و 14 رخمی برجا گذاشد            «جشنواره فلم کَن ٢٠٢٤» آینده سینما را جشن می‌گیرد            انتصاب و استخدام باید براساس شایستگی باشد، نه روابط شخصی            






تاریخ نشر: 1397/01/07 - 04:02:4
تعداد بازدید: 3622
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خرازی: برخی کشورهای خلیج فارس و آمریکا در انتقال تروریست‌ها به افغانستان نقش دارند

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران گفت: گزارش‌های دریافتی نشان می‌دهد که بعضی از کشورهای جنوبی خلیج فارس و ایالات متحده امریکا در انتقال تروریست‌ها به مناطقی از جمله افغانستان نقش دارند.

 کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در موسسه مطالعات سیاستگذاری اسلام آباد پاکستان طی سخنانی با بیان اینکه در چند دهه اخیر اتفاقات غیر منتظره‌ای در جهان رخ داده که هر کدام پیامدهایی را به دنبال داشته است، اظهار داشت: از جمله این رخدادها پیروزی انقلاب اسلامی در ایران در سال 1979 بود که تاثیرات عمیق منطقه‌ای و حتی بین‌المللی در برداشت. فروپاشی شوروی و پایان جنگ سرد نیز دنیا را از وضعیت دو قطبی خارج کرد، ولی بر خلاف تمایل و اراده امریکا که تصور می‌کرد رهبری بلا منازع جهان را بدست خواهد آورد، جهان چند قطبی شکل گرفت و قدرتهای منطقه‌ای نقش بیشتری را برعهده گرفتند به طوریکه بر خلاف تمایلات امریکا به راه خود ادامه می‌دهند.

وی اتفاقات دیگر را ظهور قدرتهای اقتصادی همچون چین و هند در آسیا خواند و گفت: انقلاب‌های عربی سالهای اخیر در خاورمیانه پیامدهای ناگواری، از جمله گسترش تروریسم تکفیری در منطقه و جهان را در پی داشته و موجبات بی ثباتی منطقه را فراهم ساخته است.

وی با اشاره به پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی که در کوتاه مدت باعث خشنودی غرب و بویژه امریکا شد، خاطرنشان کرد: ولی طولی نکشید که قدرتهای نو ظهوری در جهان بروز کردند و آرزوی امریکا در ابراز وجود همچون قدرت برتر جهان برباد رفت. همکاری نزدیک چین و روسیه از یک طرف و نزدیکی امریکا و هند از سوی دیگر جهت مقابله با رشد و توسعه چین از جمله تحولات جدیدی است که در آسیا شاهد هسیتم. در این میان سیاست‌های رئیس جمهور امریکا که با سیاست‌های اروپایی در تضاد است اروپا را در یک سردرگمی قرار داده است. یعنی اروپایی‌ها نه این امکان را دارند که از متحد خود ایالات متحده امریکا دست بکشند و نه می‌توانند با سیاست‌های مخرب ترامپ و دولت وی هماهنگ باشند. این روند فرصتی را برای نزدیکی بیشتر چین و روسیه فراهم ساخته است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با ذکر این نکته که در همین راستا تحرکاتی در سطوح منطقه‌ای نیز مشاهده می‌شود، تصریح کرد: ایران منافع خود را در همکاری بیشتر با چین و روسیه در مقابله با سیاست‌های خصمانه امریکا می‌بیند، ضمن آنکه به دلیل استقلال سیاسی خود ترجیح می‌دهد با اروپا، هندوستان و پاکستان نیز روابط خوبی داشته باشد. پاکستان کشور مهم آسیای جنوبی که متحد غرب به حساب می‌آمد نیز نزدیکی بیشتر با چین و بهبود و گسترش روابط خود با روسیه را در پیش گرفته است، ضمن اینکه روابط با غرب و امریکا را بصورت متزلزل ادامه می‌دهد.

وزیر پیشین امور خارجه ایران ادامه داد: کشورهای عربی جنوب خلیج فارس نیز ضمن تشدید رقابت‌های درونی خود، سیاست وابستگی بیشتر به امریکا و نزدیکی با اسرائیل و ایجاد بحران و دخالت در کشورهای منطقه را در پیش گرفته‌اند. سیاستی که بی ثباتی منطقه را افزون ساخته است.

خرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انقلابهای عربی در منطقه که از شمال آفریقا آغاز و به کشورهای جنوبی خلیج فارس گسترش یافت، گفت: این انقلابها تزلزل و بی ثباتی غیر منتظره‌ای را در منطقه بوجود آورد. سقوط رژیم‌های تونس و مصر موجب خلأ قدرت در کشورهای مزبور و منطقه شد. در چنین فضایی فعالیت نیروهای افراطی و تروریستی توسعه یافت و امریکا و متحدان آن در منطقه به آموزش، تسلیح و تقویت گروههای تروریستی و تکفیری در سوریه به منظور سرنگونی حکومت قانونی آن پرداختند. گروههای تروریستی نیز موفق شدند با جذب جوانانی که در مساجد اقصی نقاط عالم با تفکر اسلام افراطی و تکفیری آشنا شده بودند نیروی نظامی وسیعی را تشکیل دهند. بطوریکه تنها داعش 80 هزار نیرو جمع آوری کرد که 20 هزار نفر آنها از 80 کشور جهان به این گروه پیوسته بودند. این نیروها بخش‌های وسیعی از خاک سوریه و عراق را تصرف کردند و به تضعیف دولتها و تلاش برای سرنگونی حکومت‌های آنها پرداختند.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی ایران به دعوت دولت سوریه و دولت عراق به کمک آنها شتافت، زیرا پیشروی گروههای تروریستی مستقیماً با امنیت ملی ایران در ارتباط بود و آنها به مرزهای ایران نزدیک شده بودند. حمایت ایران از دولت‌های سوریه و عراق با هدف حفظ تمامیت ارضی و ثبات کشورهای منطقه انجام گرفت. ایران از دولت‌های مزبور حمایت کرد زیرا می‌دانست که گروههای تروریستی در صورت پیروزی چه مشکلاتی را برای کل منطقه از جمله ایران و حتی برای کل جهان بوجود خواهند آورد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران گفت: البته، با شکست گروههای تروریستی در سوریه و عراق نمی‌توان انتظار داشت که تروریسم تکفیری در جهان رخت بر بندد. بلکه پیش بینی می‌شود آنها در قالب‌های دیگری به عملیات تروریستی و ایذایی خود ادامه دهند و با مهاجرت به نقاط دیگر از جمله افغانستان، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به نا امنی بپردازند. متاسفانه گزارش‌های دریافتی نشان می‌دهد که بعضی از کشورهای جنوبی خلیج فارس و ایالات متحده امریکا در انتقال تروریست‌ها به مناطق دیگر، از جمله افغانستان نقش دارند.

وی با اشاره به مقابله جمهوری اسلامی ایران با تروریسم منطقه‌ای اظهار داشت: متأسفانه، فداکاریهای ایران در مقابله با تروریست‌های تکفیری را دشمنان جمهوری اسلامی ایران به صورت معکوس و وارونه جلوه می‌دهند. آنها در تبلیغات وسیع خود این مبارزه را بر هم زننده ثبات مطرح می‌کنند. هرچند که بسیاری از دولت‌ها و مردمان جهان بخوبی دریافته‌اند که تبلیغات آنها علیه ایران چیزی جز رفع اتهام ایشان از خود به عنوان دولت‌های حامی تروریسم نیست. از سوی دیگر کشورهای حامی تروریسم و برهم زننده ثبات در منطقه صدها میلیارد دالر باج به دولت فعلی امریکا می‌دهند تا از یشتیبانی آن در اجرای سیاست‌های تخریبی خود مطمئن باشند.

این دیپلمات ایرانی یادآور شد: امروز با توجه به تحولاتی که به سرعت در جهان در حال رخ دادن است، لازم است کشورهای مستقل منطقه با هم همکاری و به ثبات منطقه کمک کنند. جمهوری اسلامی ایران همان گونه که در عمل نیز نشان داده آمادگی دارد با کشورهای دیگر چه بصورت دوجانبه و چه چندجانبه به منظور حل مشکلات منطقه و ایجاد ثبات و امنیت همکاری کند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9841






*
*

*



نیز بخوانید

سفر پوتین به چین برای آینده جهان تعیین‌کننده است


اتحادیه اروپا، تایوان را به‌رسمیت نمی‌شناسد


احتمال آغاز جنگ جهانی سوم قبل از انتخابات امریکا


تحریم های جدید واشنگتن علیه مسکو


دولت امریکا مسئول ادامه جنگ در غزه است


بیانیه مشترک شی و پوتین درباره جنگ اوکراین


گردهمایی بین المللی روسیه و جهان اسلام


مخالفت وزیر دفاع انگلیس با حضور سربازان ناتو در اوکراین


واکنش پوتین به سوءقصد علیه نخست‌وزیر اسلواکی


ترورنخست‌وزیر اسلواکی ؛ حال او «وخیم» گفته شده


پیشروی برق‌آسای روسیه در جبهه شمال اوکراین با یک پنجره کوچک


ترکیه در حال پیوستن به پرونده شکایت علیه اسرائیل


امریکا خواهان رقابت منصفانه با چین است نه مناقشه


پوتین فردا در یک سفر دو روزه به چین میرود


انتونی لینکن در سفر غیر منتظره وارد اوکراین شد


خرید گسترده پهپاد در کشورهای آسیای مرکزی


اگر اوکراین شکست بخورد، بازسازی نخواهد شد


روسیه آماده جنگ با غرب؛ در میدان اوکراین است


سقوط یک بنر تبلیغاتی در هند 55 تن کشته و زخمی برجا گذاشت


ورود نیروهای روسیه به شهر ووچانسک اوکراین


روسیه امریکا را به چشم پوشی از جنایات اوکراین متهم کرد


از آغار جنگ غزه، ۵۰۰ کارمند صحی به شهادت رسیده است


در کابینه جدید دولت روسیه؛ وزیر دفاع برکنار شد


خطر قریب الوقوع اتمام غذا در جنوب غزه


ارسال بزرگترین کمک نظامی تاریخ انگلیس به اوکراین





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

سیلاب ها در فاریاب ۲۰ کشته و زخمی برجای گذاشت

سفر پوتین به چین برای آینده جهان تعیین‌کننده است

مذاکرات غیر مستقیم ایران و امریکا در عمان

داعش حامیان اقتصادی و ایدئولوژیک طالبان را تهدید کرد

ادامه روند اخراج اجباری مهاجر افغان از پاکستان

وحشت یونما از حمله بر گردشگران خارجی در بامیان

هشدار از احتمال باران در 16 ولایت کشور

اعمار یک مدرسه دینی با هزینه بیش از ۲۵ میلیون افغانی در بلخ

پس از 4 سال؛ راشد خان با استقبال گرم وارد کابل شد

اختلاف کشور های اروپایی در باره نحوه تعامل با چین

ایران حمله تروریستی در بامیان را محکوم کرد

اتحادیه اروپا، تایوان را به‌رسمیت نمی‌شناسد

احتمال آغاز جنگ جهانی سوم قبل از انتخابات امریکا

حادثه ترافیکی در هرات، 4 کشته و 14 رخمی برجا گذاشد

«جشنواره فلم کَن ٢٠٢٤» آینده سینما را جشن می‌گیرد

انتصاب و استخدام باید براساس شایستگی باشد، نه روابط شخصی

تحریم های جدید واشنگتن علیه مسکو

دولت امریکا مسئول ادامه جنگ در غزه است

به توافق چابهار نباید از دیدگاه تنگ‌نظرانه نگاه کرد

کار ساخت بخش دوم قطعه چهارم خط آهن هرات ـ خواف ادامه دارد

کشته شدن ۴ گردشگر خارجی در بامیان

زور النصر باز هم به الهلال نرسید

کابلوف روابط روسیه و حکومت طالبان را درحال گسترش خواند

کنسولگری افغانستان در «استانبول» رسماً به طالبان واگذار شد

طالبان خواهان تجارت ۱۰ میلیارد دالری با ایران


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.